Seppe Vande Walle geboren 1996


De interesse voor het accordeon was er bij Seppe op 5-jarige leeftijd reeds aanwezig, een krantenartikel "Wat word ik later?" is daar stille getuige van.

Na een intense zoektocht van zijn ouders om een geschikte leraar te vinden (gezien het instrument op dat moment nog niet in de muziekschool werd gegeven), kwamen zij bij Rosette Vanacker terecht die een zeer begaafde multi-instrumentalist is met een streng maar rechtvaardig elan en met een grote voorliefde van dit instrument.

Toeval of niet? Ook zij verjaart net zoals op Seppe op 10 Mei. Zo begon Seppe op 7-jarige leeftijd zijn prille eerste lesjes bij haar te volgen. Toen al bleek dat die interesse geen toeval was want al gauw bleek dat Seppe over een flinke portie talent beschikt en in zeer korte tijd al eens een mini-concertje durfde te geven.

Om ook de lessen notenleer te kunnen volgen in de muziekschool was Seppe genoodzaakt om voor een tweede instrument te kiezen, piano was voor hem een snel gemaakte keuze. Ook dit instrument zint hem wel, hoewel er toch een voorliefde blijft voor het accordeon.

De intensieve lessen, de motivatie en zijn portie talent waren een gezonde cocktail om op een snel tempo al heel wat minder gemakkelijke stukken onder de knie te krijgen en ook zo snel als "jong manneke" op wat grotere podia zijn repertoire ten berde te brengen. Zoals hij als 12-jarige - gastsolist reeds optrad met de jeugdharmonie in het cultureel centrum te Wevelgem.

Ook deed Seppe niet onopgemerkt mee aan concours: bij de "Grote prijs Roger Danneels" werd hij 1e aureaat in de categorie - 18 jarigen, een zilveren medaille behaalde hij op een internationaal concours te Roubaix (FR), tot zelfs een gouden medaille op het concours in Rang - du - Fliers (FR) in 2013.

Seppe liep en volgt regelmatig diverse masterclasses in Frankrijk bij namen als Domi Emorine (FR), Roman Jbanov (RU), Alexander Dmitriev (RU), Vladimir Orlov (RU), Anibal Freire (PT), Eric Bouvelle (FR), Fabrice en Astrid Touchard (FR), Jacques Mornet (FR).

Hij speelde aanvankelijk vooral populaire muziek, later met wat Franse musette en op heden ook swing musette die een leuke jazzy ondertoon heeft, iets wat Seppe wel kan smaken.

Ook startte hij een masteropleiding muziek - klassiek acoordeon aan de Koninklijke Conservatoria van Mons (bij Manu Comté) en Gent (bij Philippe Thuriot), waar hij in 2022 afstudeerde.

Omdat hij vastbesloten was om zij passie voor muziek en expertise in te zetten om anderen te inspireren en te begeleiden in hun eigen muzikale reis, volgde hij daarna ook de educatieve master in muziek aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel.

Ondertussen geeft Seppe gepassioneerd accordeonles en begeleidingspraktijk in de Oudenaardse academie voor podiumkunsten Parcour.

Zijn muzikale passie, evolutie en ervaring, resulteert heden ten dage in een mix van diverse genres, hopende daarmee een ruim accordeon minnend publiek te kunnen bekoren.