Sander oet Pekel

Sander oet Pekel, oftewel Sander Luchtenberg begon op 14-jarige leeftijd met het bespelen van de accordeon. Geïnspireerd door zijn oom die zelf ook accordeonist was en door het bekijken van foto's en videobeelden werd hij enthousiast en het leek hem ook wel wat en zo kreeg hij een diatonische trekzak en ging hij kinderliedjes oefenen.

Hij kreeg het instrument al snel onder de knie en zo werd er op kortere termijn een grotere accordeon aangeschaft. Sander is toen Nederlandse liedjes gaan oefenen en hij herinnerde zich Blue Spanish eyes.


Zo ging het voor hem voorspoedig en kreeg hij van zijn opa een nog grotere accordeon een Charron-Freres met 96 bassen.


Via Facebook kwam Sander in contact met John Haze, ook een bekende muzikant met 50 jaar ervaring en die nam hem onder zijn hoede. Na 3 maanden accordeonles ging Sander zichzelf ontwikkelen en tot nu toe heeft hij veel succes. Sander nam enkele CD-singels op met titels zoals Anneliese, Jij bent de mooiste en Böhmischer traum.


Ambities heeft de jonge Sander oet Pekel ook door veel optredens te verzorgen bij grote piratenfeesten en voor elke gelegenheid is hij een graag geziene accordeonist. Sander speelt voor u bekende Nederlands repertoire en Polkamuziek.