Die Neuen Oberkrainer


DIE NEUEN OBERKRAINER zijn een traditionele volksmuziekgroep van zes muzikanten die de stijl van het Oberkrainer geluid levend houden.

De band wordt geleid door Horst Hermann, die de hogere Krainer geest aan het leven op de Harmonika brengt. Hij wordt muzikaal ondersteund door Hans Rikhof of Robert Horck op de klarinet.

Het polkaritme van het Oberkrainer geluid krijgt een frisse lucht van gitarist Peter Wilcek en bassist Gert Schmidt. De groep wordt vocaal aangevuld door Horst als een tenor en zijn vrouw Grete Hermann, waardoor hun optreden een hartverwarmende ervaring krijgt voor elke vriend van Oberkrainer muziek.

Horst Hermann voltooit de muzikale ervaring met veel humor en plezier, zodat de laatste is ook gevangen genomen door de geest van de bovenste Krainers. Taalbarrières worden op speelse wijze overwonnen, zelfs in internationale optredens en het programma van de nieuwe OBERKRAINER blijft lange tijd in goed geheugen.

Die Neuen Obertrainer traden o.a. op tijdens het 60 jaar Festival Avsenik in Begunje (Slovenie), Internationale Oberkrainer festival in Bernau, het grootste Nederlandse oktoberfeest in Varsseveld en een 7-daagse tournee in Zuid Beijeren en Oostenrijk.


Tijdens dit accordeonfestival kunnen de echte Oberkrainerfans genieten van 100% Oberkrainermuziek.