Dominique Paats

De accordeonist uit Maastricht is voor de 5e keer te gast op dit festival. Dominique kwam al op jonge leeftijd in aanraking met het balginstrument. Op 7-jarige leeftijd werd hij lid van het accordeonorkest "Musica"en al snel kreeg hij les van Hubert Kicken. 3 jaar later verscheen Dominique op TV bij Tineke de Nooij, waar hij Un gamin de Paris ten gehore bracht. In 1995 en 1996 nam hij deel aan accordeonconcours "Eurocup Brussel" en werd beide keren Europees kampioen.

In de loop der jaren werd Dominique veel gevraagd om op te treden met verschillende duo's, trio's en ensembles en deed hij veel studiowerk voor andere artiesten. In 2004 bracht hij zijn eerste CD uit genaamd "Accordeon" met schitterende musettes, tango's en swingaccordeon. In 2004 maakte Dominique ook zijn intrede bij het tango-orkest van Danny Malando en werd er 1e accordeonist. Met dit beroemde tango-orkest heeft hij al vele landen bezocht zoals China, Japan, België, Duitsland etcetera. Daarna speelde Dominique 5 jaar bij Wir Sind Spitze.

De organisatie is trots dat hij weer zijn kunsten mag vertonen in dit theater en hij zal de liefhebbers vermaken met diverse genres op de accordeon.