Piet Schmidt


Piet Schmidt is voor de 3e keer te gast tijdens het Accordeonfestival in Hoogezand. In 2006 konden de liefhebbers genieten van zijn fantastische optreden en daarom is Piet weer gevraagd door de organisatie om zijn kunsten aan het publiek te vertonen.

De geboren en getogen Amsterdammer komt uit een echte accordeonfamilie. Op zijn 5e verjaardag kreeg hij een kleine accordeon en kreeg les van zijn vader en op latere leeftijd volgden privé lessen en dat gedurende 10 jaar.

Later kwam Piet in verschillende orkestjes terecht, zoals het “Guarapo Tress”, waar hij op accordeon folklore muziek speelde uit Paraguay. Ook speelde hij nog in een jazz kwartet.


Op zijn 20e werd Piet gevraagd om op te treden in het buitenland en speelde hij in diverse formaties zowel als duo als en trio. Piet is al jaren de vaste accordeonist van het Amsterdams Volkskoor, waar hij de begeleiding verzorgt samen met andere muzikanten.


Piet’s voorkeur gaat uit naar grote Franse acccordeonisten zoals Eric Bouvelle, Alain Mussichini en andere grootheden op accordeon. Ook is hij grote fan van Johnny Meijer.


Piet zal u verwennen met onvervalste Amsterdamse accordeonmuziek!