Gert Wantenaar

Gert Wantenaar is voor de 2e keer te gast in het Kielzog op het Accordeonfestival. 

Op 8-jarige leeftijd is hij begonnen met het bespelen van dit instrument. Later ging Gert naar het conservatorium en kreeg les van Henny Vels.

In die tijd werd Gert gevraagd voor het tango-orkest “El Choclo”, dat destijds was samengesteld uit musici van het Concertgebouworkest. Later werd hij weer gevraagd voor de nieuwe start van het “Malando Orkest” als eerste accordeonist. In dit orkest kreeg hij ook de gelegenheid om bandoneon te gaan spelen.

Dit kleine instrument, met zijn prachtige karakteristieke klank, is de ziel van de Argentijnse tango. 

In 2003 is hij voor de eerste keer naar Japan geweest voor een tournee met het Malando Orkest. Daarna volgden meerdere tournees door Duitsland, China, Finland en Japan.

Door zijn veelzijdigheid is Gert een veelgevraagd muzikant. Hij heeft in Nederland samengespeeld met o.a. Mathilde Santing, Laura Fygi, Lenny Kuhr, Brigitte Kaandorp, Karin Bloemen, Robert Long e.v.a.

Gert improviseert nog steeds graag op zijn accordeon als hij met “Pigalle44” speelt, het kwartet van meestergitarist Reinier Voet. Ook speelde hij als jazz accordeonist samen met o.a. Cor Bakker, Paquito de Rivera, I Compani, The Dutch Concert Big Band en Het Metropool Orkest.

Gert was ook nog muzikaal leider en arrangeur bij het theaterprogramma “Sonneveld voor Altijd”, een ode aan de onvergetelijke Wim Sonneveld en bij de voorstelling “Lichtjes in je ogen” van Haye van der Heiden.


Gert zal voor u een gevarieerd programma spelen met diverse stijlen op de accordeon.