Frédérique Langlais

Frédérique Langlais, geboren in Clermont-Ferrand in 1978, kwam op 5-jarige leeftijd in aanraking met de muziek. Hij kwam bij een fanfare als percussionist en in datzelfde jaar wilde hij informatie over de accordeon. Hij kreeg les bij docent Guy Sabatier en deed toen al mee aan wedstrijden en behaalde eerste prijzen. In 1988 deed Frédérique zijn toetreding tot de "Conservatoire National" in Clermont. In 1990 kwam hij in contact met Eric Bouvelle en die nam Frédérique onder zijn hoede. Hij kreeg les in techniek en snelheid en 1991 maakte Langlais zijn eerste CD.

Zijn carrière verliep zeer voorspoedig. In 1991 won hij de cup "Honor A.C.F.", in 1993 won hij de "Coupe de France" en een jaar later werd Frédérique Langlais wereldkampioen in Frankrijk en dat op 16-jarige leeftijd!


Dat Langlais zeer muzikaal is blijkt ook uit het feit dat hij saxofoon en bandoneon heeft gestudeerd. Grote voorbeeld is Astor Piazzolla. In 1999 won hij de prijs van saxofoon aan het conservatorium in Clermont Ferrand. Zelf vindt hij dat hij hierbij vele voordelen heeft om te kunnen navigeren tussen de musette, jazz, klassiek en swing.


Ook heeft Langlais vele optredens verzorgd voor radio en televisie zoals bij La change aux Chansons, Sur France 2 en Sur un air d'accordeon van Pascal Sevran. In Noorwegen was hij te gast bij TV2. 


Frédérique Langlais heeft al vele landen doorlopen zoals Zwitserland, Duitsland, Italië, Portugal, Engeland en Thailand om deel te nemen aan concerten en gala's. Tegenwoordig runt hij een eigen muziekstudio waar bekende Franse accordeonisten CD's opnemen.


Hij is zeer content met de uitnodiging om voor de 2e keer op te treden in Nederland en hij verheugt zich erop om de liefhebbers van het accordeon te kunnen entertainen met musette, tango's, paso doble etcetera.