Daan de Groot


Daan de Groot wordt op 28 juli 1984 geboren in Beverwijk. Op zeer jonge leeftijd is Daan al fan van de accordeon. Voor Daan is accordeonspelen een passie, een dagelijkse levensbehoefte. Op zijn zevende kreeg Daan zijn eerste 32 bas Hohner accordeon van zijn grootouders, waarna de eerste lessen begonnen bij muziekschool Con Anima in Krommenie met als leraar Cees de Winter. Later volgden er lessen bij Bertie Buijs, Roel van Dam en klassiek onderwijs bij Jack Willems.

Optreden zit hem in het bloed. Iedereen vond het prachtig, zo'n klein jochie op zo'n grote accordeon. Vanaf zijn dertiende speelde hij in het NJAO, het Nederlands Jeugd Accordeon Orkest, waarin 40 jongeren uit heel Nederland spelen.


Naast alle optredens treedt hij wanneer mogelijk maandelijks als gast op in café het Mannetje met het Rembrandt Duo. Met dit duo heeft Daan ook tweemaal als gast opgetreden bij het accordeonfestival in Hoogezand Sappemeer. O.a. in 2007 met een hommage aan Johnny Meijer. Zijn virtuoze spel maakt hem geliefd onder de fans van de legendarische Johnny Meijer. Eddy Hoorenman is een kunstenaar op accordeon en ziet Daan als zijn mentor. "Hij heeft mij zoveel geleerd'.


Daan is ook de vaste begeleider van het bekende Kapiteinskoor uit Zaandam, speelt als duo met drummer Rein Vreeling en is de dirigent van het accordeongezelschap Fortissimo.