DIE NEUEN OBERKRAINER zijn een traditionele volksmuziekgroep van zes muzikanten die de stijl van het Oberkrainer geluid levend houden.

De band wordt geleid door Horst Herrmann, die de hogere Krainer geest aan het leven op de Harmonika brengt. Hij wordt muzikaal ondersteund door Hans Rikhof of Robert horck bij de klarinet en de trompettist Paul Damhuis.

Het polkaritme van het Oberkrainer geluid krijgt een frisse lucht van gitarist Marcel Wolterinck en bassist Ronald Waanders.

De groep wordt vocaal aangevuld door Horst als een tenor en zijn vrouw Grete Herrmann, waardoor hun optreden een hartverwarmende ervaring krijgt voor elke vriend van de Oberkrainermuziek.

 

Horst Herrmann voltooit de muzikale ervaring met veel humor en plezier, zodat de laatste is ook gevangen genomen door de geest van de bovenste Krainers. Taalbarrières worden op speelse wijze overwonnen, 

zelfs in Internationale optredens en het programma van de nieuwe OBERKRAINER blijft lange tijd in goed geheugen.

DIE NEUEN OBERKRAINER presteren op traditionele evenementen zoals oktober- en Boogschutter festivals, maar tonen ook hun aanwezigheid in de kleinere kring zoals bedrijfsfeesten, verjaardagen, bruiloften of in bejaardentehuizen.


Die Neuen Oberkrainer traden o.a. op tijdens het 60 jaar Festival Avsenik in Begunje (Slovenië),

Internationale Oberkrainer festival in Bernau, het grootste Nederlandse oktoberfeest in Varsseveld en

een 7- daagse tournee in Zuid Beijeren en Oostenrijk.


Tijdens deze lustrum kunnen de echte Oberkrainerfans genieten van 100% Oberkrainermuziek door 

"Die Neuen Oberkrainer onder leiding van Horst Herrmann.