Daniël Metz heeft al een rijke muziekverleden achter zijn rug. Wat begon met een klein blauw kinderpianootje, is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige carriére in de muziekindustrie.

Daniël Metz, Amelander in hart en nieren, weet zijn liefde voor de muziek te combineren met zijn liefde voor het eiland. Hij is een graag geziene collega voor veel Nederlanse artiesten.                                                            De muziek zit hem in de genen. Een aantal jaren conservatorium en vooral veel praktijkervaring zorgen voor de    rest. Het maakt van hem een veelzijdige muzikant die vrijwel alle toetsinstrumenten beheerst.

Zijn eerste podiumervaring deed hij uiteraard op zijn eigen Ameland. Als 9- jarige jongen wordt de tweekoppige band waar hij onderdeel van is, gevraagd voor een optreden tijdens de plaatselijke dorpsfeest.                       De muzikaliteit  en het virtuoze accordeonspel blijven niet onopgemerkt.                                                          Sinds enkele jaren speelt Daniël Metz bij de Volendamse groep "Mon Amour Band" met hun palingsound en daarmee is hij ook te bewonderen tijdens een tournee door Nederland met "50 jaar palingsound".

2 jaar geleden maakte hij zijn opwachting in theater het Kielzog bij de 21e editie van dit accordeonevenement en het was meteen een schot in de roos. De liefhebbers genoten vanaf het begin tot het eind van zijn optreden.  Daarom heeft de organisatie besloten om hem weer uit te nodigen en dat bevalt hem uitstekend.    Hij zal alles uit zijn kastje halen wat er in zit en met verrassingen....

Als Daniël wordt gevraagd om op te treden dan wordt het meestal een geweldige feest met alles erop en eraan.

Tijdens dit evenement zal hij dat ook weer proberen en wij hebben er alle vertrouwen in.