Info accordeonisten

Eric Bouvelle (France)
`t Rembrandt Duo
Die Neuen Oberkrainer 

 

 Translate this site 

Jean Louis van Dam leerde accordeon spelen van zijn grootvader, de befaamde accordeonist Coen van Orsouw. Hij trad als jongetje al samen met hem op bij het TV programma "Herkent u deze tijd".

Zijn eerste eigen compositie werd gespeeld door het orkest "Accordeola" met Jan Gorissen voor de radio.

Op 14- jarige leeftijd speelde hij in het Jordaan cabaret samen met zijn broer Arthur en daar begeleidden zij 10 avonden achter elkaar Johnny Jordaan.

Ook speelden zij samen met Tony Eijk en Willy Alberti voor senioren in verzorgingstehuizen.

Zijn eerste acordeon LP maakte Jean Louis op 16- jarige leeftijd samen met Arthur onder de naam "Silverstars" en met dit duo traden zij regelmatig op voor radio en televisie.

Tijdens zijn studie aan het Sweelinck conservatorium in Amsterdam  begeleide hij  de legendarische accordeonist Johnny Meijer op piano.

Ook is Jean Louis een veelgevraagde studiomuzikant. Hij speelde in op diverse CD`s van o.a. Benny Neyman, Corry Konings, André van Duin, Conny van den Bos en Tineke Schouten.

Jean Louis was 12 jaar orkestleider bij Tineke Schouten en toerde met haar langs alle grote theaters.

Ook arrangeerde hij de nieuwste CD van de Amsterdamse volkszanger Mick Harren met André Vrolijk op accordeon en Jean Louis op keyboard.

Men kan spreken dat hij een allround muzikant is met veel ervaring. Hij speelt in diverse orkesten en begeleidt een groot aantal artiesten.

Zijn repertoire is heel gevarieerd met o.a. jazzy., LAtin, easy listening, maar ook Hollands, Spaans en Frans repertoire staat op zijn  programma.


Vorig jaar toerde hij samen met Gerard Cox en Joke Bruijs langs diverse theaters in Nederland met een show genaamd "In de Oase Bar", ooit het café van Jaap en Arie Valkhoff in Rotterdam.

Voor de vele fans van Jaap Valkhoff zal Jean Louis van Dam tijdens dit accordeon festival een ode brengen aan deze Rotterdamse rasaccordeonist.