Info accordeonisten

Eric Bouvelle (France)
`t Rembrandt Duo
Die Neuen Oberkrainer 

 

 Translate this site 


                                                      

Petar Maric kwam op 5 jarige leeftijd in contact met de accordeon. lHij kreeg lessen in de "Dr.Vojislav Vučković" muziek school in Belgrado onder begeleiding van professor Aleksandar Nikolić met wie hij nog vaak gezamenlijke concerten geeft over de hele wereld. Na elementair en secondair muziek onderwijs genoten te hebben ging hij naar Parijs om zich verder professioneel te verbeteren op het gebied van variété muziek in samenwerking met professor Frederic Deschamps.

Petar is winnaar van de grootste internationale competities voor accordeon spelers, zoals:
- CIA Coupe Mondiale (Wereldkampioen titel), Noorwegen - 2006
  (Junior categorie, genre: klassieke muziek)
- Internationaler akkordeon wettbewerb Klingenthal, Duitsland - 2009
  (Senior categorie, genre: variété muziek)
- CMA Trophee Mondiale (Wereldkampioen titel) Portugal - 2009
  (Senior categorie, genre: klassieke muziek)
- Citta Di Castelfidardo, Italië – 2009
  (Senior categorie, genre: klassiek and variété muziek)
- CIA Coupe Mondiale (2 Wereldkampioen titels), Kroatië - 2010
  (Senior categorie, 2 genres: klassiek en variété muziek)
- Primus Ikaalinen, Finland – 2014 (Populaire Muziek)


Hij heeft de hoogste onderscheidingen ontvangen op het gebied van cultuur zoals 'Beogradski anđeo (Engel van Belgrado)', verleend door het Secretariaat voor Cultuur van de stad Belgrado, de Medallion of Stari grad municipality for muziekal contributions, Crown Prince Alexander Karadjordjevic Charter en nog vele andere onderscheidingen.
Naast klassieke muziek speelt hij ook een groot aantal virtuooscomposities uit het variété genre zoals muziek uit diverse landen en verschillende stijlen waarmee hij zijn publiek de attractiviteit en mogelijkheden van de accordeon als veelzijdig instrument aantoont. Het brede repertoire voor deze jonge artiesten biedt tegenwoordig ook nieuwe mogelijkheden: de elektronische accordeon en elektronisch geluid dat naar aller verwachting toch meer aandacht krijgt in de nabije toekomst.

Zijn liefde voor de accordeon, zijn uitzonderlijke talent, muzikaliteit en dominantie op het podium hebben hem bekend gemaakt over de hele wereld.

Hij trad o.a. op in in Finland, Noorwegen, Duitsland, Zuid Korea, Italië, Malta, Oostenrijk, Frankrijk, Griekenland, Groot Brittannië, Tsjecho-Slowakije,China, Australië, Portugal, Spanje, Slowakije, Verenigde Staten van Amerika etc.

Petar Maric zal de accordeonliefhebbers trakteren op virtuoze accordeonentertainment.

Best de moeite waard om deze rasartiest te bewonderen in theater het Kielzog.